Da Apple fjernede jack-stikket fra deres iPhone i 2016, var der rigtig mange forbrugere som gik i panik. Hvordan skulle de nu kunne høre musik? Jack-stikket fungerede jo så godt. Du kan dog være helt rolig for i dag, findes der flere forskellige trådløse høretelefoner muligheder, hvor du kan forbinde selve telefonen til de trådløse høretelefoner, og dette fungerer meget lettere end den gamle måde.

Hvad er trådløse høretelefoner helt præcist?

Når vi taler om trådløse høretelefoner, hvad er det så helt præcist – det er der stadig mange som ikke er helt sikre på. Bare rolig, Den Gode Lyd er her for at hjælpe dig. Vi giver dig overblikket og guider dig igennem den store jungle af muligheder indenfor trådløs lyd.

Trådløse høretelefoner kan blive brugt til mange forskellige systemer. Eksempler kunne være til gaming konsoller, smartphones, bærbar, tv – ja i virkeligheden alle elektroniske enheder. Trådløse høretelefoner bliver brugt af folk i hele verden hver eneste dag imens de træner, ser tv om natten uden at ville vække andre, høre musik i skolen, og blot at mennesker som generelt nyder den frihed trådløse høretelefoner kan give. I nedenstående afsnit, kan du få svar på alle de spørgsmål. som vi ved du har om trådløse høretelefoner.

Hvilke forskellige typer findes der på markedet?

Når det kommer til de forskellige slags typer af trådløse høretelefoner, så findes der faktisk en del typer. På nedenstående billede kan du se tre af de mest populære typer, det er også typisk dem som du vil støde på, når du går ud i butikkerne og ser.

De første høretelefoner er et eksempel på hvad nogen betegner som de “ægte” trådløse høretelefoner. Dette er typisk blot en lille høretelefon du tager i hvert øre. De fungerer således at de skaber signal til din mobil og overfører musikken 100% trådløst, uden nogen ledninger overhovedet.

Den næste type er helt almindelige høretelefoner (over-ear). De er rigtigt nok almindelige i den forstand at designet er det man forbinder med et par høretelefoner, men det som ikke er helt almindeligt er, at der ingen ledning er fra dem. Du tager derfor blot høretelefonerne over hovedet, og du kan herefter forbinde din telefon eller anden device trådløst til dem.

De sidste høretelefoner er selvfølgelig også trådløse. Selvom de er trådløse, så er der dog en ledning som forbinder de to øresnegle. Ledningen skal ikke tilslutte til din telefon, den bruges udelukkende til at holde de to øresnegle sammen. Der er mange som ikke synes om denne type af trådløse høretelefoner, da de skal løbe med ledningen hængende bag nakken.

Er det værd at købe et par trådløse høretelefoner?

Svaret til dette er, at det er forskelligt for person til person, om de trådløse høretelefoner er pengene værd. Der er dog nogle helt åbenlyse fordele ved dem, som du kan læse mere om her.

Bekvemmelighed: At have en ledning i vejen er noget, som folk der har løbet med musik, kender alt alt for godt. Der er næsten ikke noget mere irriterende end en ledning, som bare bliver ved med at være i vejen under løbeturen. Hvad end du skal lave mad, løbe en tur eller en anden aktivitet, så vil trådløse høretelefoner være nemmere at bruge, da der ingen ledning er koblet sammen med din telefon. Bluetooth teknologien bliver samtidig konstant bedre og bedre, hvilket betyder at du kan være op til 10 meter væk fra telefonen, og stadig få helt klar lyd igennem. Mange producenter laver såkaldte “genopladningskasser”, som du kan transportere dine høretelefoner i, når de ikke bruges. Kassen bruges både som opbevaring, men kan samtidig også oplade dine høretelefoner, når de ikke bruges.

Nemme at bruge: Hvor mange gange har du ikke stået og skulle vikle ledningen fra dine høretelefoner ud, efter de har været i din lomme eller taske? Dette er formentlig noget du gør hver eneste gang. Sommetider vil producenter proklamere at deres ledninger er “krøllefrie”, men dette er typisk ikke nogen garanti. Heldigvis er dette problem fuldstændig elimineret når det kommer til de trådløse høretelefoner.

Hurtige at bruge: Der er ikke noget stik som skal indsættes nogen steder. At parre dine høretelefoner med telefon er meget nemt. Når du først har gjort det engang, så synes du at det er det nemmeste i hele verden. Derudover fungerer det næsten altid sådan, at når du først har parret din telefon med høretelefonerne, så husker de hinanden. Næste gang du derfor tænker for høretelefonerne, vil de automatisk synce med hinanden og der er derfor intet behov for manuelt at skulle parre dem med hinanden igen – meget nemmere bliver det næsten ikke.

Hvordan virker trådløse høretelefoner?

Hvordan får man helt præcist musikken fra din telefon og over i høretelefonerne, helt uden at der er en ledning involveret? Det lyder jo rimelig vildt, næsten ligesom magi! Bluetooth teknologien kan næsten virke som magi, men det er faktisk meget simpelt og der er en god forklaring.

Bluetooth teknologien sender en signal, ligesom en walkie-talkie eller gammel radio. Dine høretelefoner fungerer herefter som en modtager og fanger dette signal, og spiller det korrekt. Præcist ligesom at et gammelt tv eller radio skal justeres lidt på, så kan du også være ude for, at du skal justere på høretelefonerne, så du får den bedst mulige lyd.

Hvordan er kvaliteten af musikken?

Bluetooth har udviklet sig markant siden den først kom på markedet for mange år siden, og den dag i dag kan de trådløse høretelefoner modtage et signal som svarer til kvaliteten på en normal CD. Når dette så bliver kombineret med støjisolering og ekko-redution, så giver dette faktisk en fantastisk oplevelse. For alle “normale” brugere vil lyden lyde præcis som den altid har gjort! Der vil derfor ingen forskel være på lyden i de traditionelle høretelefoner med ledning og nogle helt nye moderne, som fungerer trådløst i stedet for.

Er det sikkert at bruge trådløse høretelefoner?

Ja, de er fuldstændige sikre at bruge. Bluetooth teknologien fungerer på samme måde som WiFi, men signalet er utrolig lavt og er ikke skadeligt for mennesker når de bruges. Blot til orientering, så udsender de et signal som er så lavt, at det er 1000 gange svagere end det som kommer fra en almindelig telefon.

Hvor lang tid kan trådløse høretelefoner holde strøm?

Da de første kabelfrie modeller kom på markedet, så var en af de største kritikpunkter deres ekstremt dårlige batteritid. Selv den dag i dag, så er det stadig batteritiden som er den største negative ting ved et par trådløse høretelefoner. Grunden til at batteritiden ikke er særlig god er, at at telefonen og høretelefonerne bruger ekstremt meget batteritid, på at skulle holde den meget intensive forbindelse mellem de to devices konstant når de er parret.

En anden grund er at høretelefonerne er så små. Dette betyder at det et meget svært at få et stort batteri ind i dem. Indtil videre er den længste estimerede batterilevetid på syv timer. Størstedelen af de helt små trådløse høretelefoner, kan vare mellem tre og fem timer. Det skal dog nævnes, at hvis du er på udkig efter et par almindelig “over ear” høretelefoner, så kan batterilevetiden være helt op over 24 timer på disse, da batteriet kan være markant større her.

Næsten alle at de ultra små trådløse høretelefoner leveres med et opladningssæt, som kan oplade begge øresneglene på samme tid. De fleste af disse opladningsbokse kan leverer helt op til 15 timers batteritid, så du kan sagtens komme op og køre med god lyd igen, selvom du ikke er i nærheden af en stikkontakt.

Hvis du synes at trådløse høretelefoner lyder som noget for dig, så kan du læse mere om nogle af de bedste på markedet inde på denne side: https://pricesurf.dk/traadlose-horetelefoner/

 

There are currently no comments.